Marien TET-kokemuksia Helsingin ymäpäristökeskuksessa

Moikka!

Olen 9.- luokkalainen Marie Kilterin koulusta. Olin kaksi viikkoa ilmasto- TETissä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksessa. Se oli kyllä paras mahdollinen TET- paikka minulle! Aloittaessani, en oikein tiennyt, mikä tämä ilmasto- TET oikein on. Olin muutenkin hieman skeptinen koko TETistä (niin kuin olen aina, kun pitäisi tehdä jotain uutta), mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti.

IMG_7270

Tein ilmasto- TETin tehtäviä pitkin TETtiäni, mutta suurimman osan ajasta tein muita juttuja. Postitin nimittäin hirveän määrän energiansäästöviikkojen julisteita ja tarroja. Siinä olikin aikamoinen homma. Lisäksi laitoin karkkeja portaitten viereen ikään kuin palkinnoksi siitä, että valitsi portaat hissin sijasta. Laitoin karkkeja myös valojen naruihin, jotta kaikki sitten muistaisivat sammuttaa valot huoneesta lähtiessään. Myös kyseisiä tarroja laitettiin ympäri ympäristötaloa. Esimerkiksi hissin nappuloiden viereen laitettiin tarra, jossa luki ”Portaat liikuttavat sinua”. Sillä siis kannustetaan ihmisiä valitsemaan portaat hissin sijaan. Osallistuin myös kokouksiin ympäri Pääkaupunkiseutua, mikä oli mielestäni aika hienoa. Opin TET- jaksoni aikana paljon uusia asioita muun muuassa ilmastonmuutoksesta, siihen vaikuttavista asioista, sekä valinnoista ja toimista, joita täytyy tehdä, ettei sitten tulevaisuudessa tarvitse kävellä happinaamarit naamalla. Opin myös ymmärtämään vanhoja ja uusia oppimiani asioita. Koska hiilineutraali ympäristökeskus on ympäristöasioiden edelläkävijä, en voinut muuta kuin ihastella monipuolista jätteiden lajittelua tai katolla komeilevia aurinkopaneeleja. Rakennus oli muutenkin hieno ja siisti, joten viihdyin siellä hyvin. Työntekijät olivat hauskoja ja mukavia, joten tauot menivätkin kivasti heidän seurassaan. Kaksiviikkoinen TETtini oli kaikin puolin mahtava kokemus!

Terv. Marie

Marien teksti on julkaistu myös soitteessa: https://ilmastotetnyt.wordpress.com/2015/10/08/marien-ilmasto-tet-helsingin-kaupungin-ymparistokeskuksessa/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s