Koulu ja opiskelu Aasialaisissa maissa

Aasiassa useimmissa maissa kouluissa opiskellaan yleensä 6-8h/pv. Kouluissa käytetään koulupukuja. Koulun käyminen, koulupuvut ja koulun tarvikkeet maksaa. Jokaisessa luokassa on yleensä yli 30 oppilaita. Meikin käyttäminen on kielletty peruskoululaiselle sekä lukiolaiselle tytöille. Peruskoulussa ja lukiossa puhelimen käyttäminen on kielletty. Aasiassa opinnoista maksetaan kovat lukukausimaksut, arvosanat sekä kulttuuri luovat todella kovan paineen. Jos opinnoissa ei menesty, hyvän loppuelämän portit pysyvät suljettuna. Opinnoissa täytyy menestyä parhaalla mahdollisella tavalla. Oppilailla on yleensä joka päivä tehtäviä ja läksyjä tai 2-3 kokeita samassa päivässä. Useimmissa maissa on niin, että jos oppilas ei pääse tekemään koe ei saa tehdä sen myöhemmin ja saa huonon arvosanan,  jos ei ole tehnyt hyvin töitä tunneilla. Kouluissa annetaan paljon läksyjä, että oppilailla ei ole paljon vapaa-aikaa. Tavallisessa kouluissa ei anneta ruoka vaan erityisessä kouluissa annetaan ja lukuvuoden alussa pitäisi maksaa enemmän rahaa, kuin tavallisessa koulussa. Kokeet ovat todella vaikeaa ja yleensä lukuvuodessa ei ole monta jaksoja eli oppilailla on samoja kirjoja ja sama lukujärjestys koko vuoden aikana. Viimeiset kokeet ovat koko kirjasta eli oppilaiden pitäisi lukea koko kirjan.

Mitkä asiat ovat hyvä Suomen kouluissa ja opiskelussa?

• Lukuvuoden jakautuminen jaksoihin
  • Vähemmän läksyjä
  • Ei tarvitse lukea koko kirjan kokeeseen
  • Vähemmän tuntia ja lyhyempiä koulupäiviä