Dokumenttielokuvaprojekti

Kilterin koulun valmistava luokka pääsi mukaan Dokkinon järjestämään dokumenttielokuvaverstaaseen edustamaan pääkaupunkiseudun kouluja. Eri puolilla Suomea nuoret pääsivät tekemään dokumenttielokuvia ohjaajan avustuksella. Valmiit elokuvat esitetään DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin juhlanäytöksissä ympäri Suomen vuonna 2017, 100-vuotiasta Suomea ja tulevaisuutta juhlien. Tässä valmistavan luokan oppilaan kirjoittama teksti toukokuun projektipäivistä.

received_864073773724899

• Toiseksi viimeisen viikon torstaina ja perjantaina me teimme elokuvaprojektia.
  • Me opiskelemme suomen kieltä ja harjoittelimme paria elokuvaa ennen projektia.
  • Mikko-ohjaaja tuli valmistavaan luokkaan tekemään projektia.
  • Valmistava luokka teki kaksi elokuvaa.
  • Elokuva oli noin 3 tai 4 minuuttia pitkä.
  • Mun ryhmässä oli MINÄ, DEENA , HADI, ABDELAZIZ , SADIA, ARINA.
  • Torstaina aamupäivällä me puhumme elokuvasta ja valitsimme ryhmän.
  • Torstaina iltapäivällä me teimme elokuvaa mun kaverin kanssa kotona.
  • Perjantaina aamupäivällä me menimme jalkapallokentälle ja teimme kolmannen osan elokuvaan urheilusta.
  • Perjantaina iltapäivällä me editoimme elokuvaa.
  • Me kuvasimme elokuvaa jalkapallokentällä, kotona ja koulussa.
  • Elokuvan nimi oli minun tavallinen päivä.
  • Se kertoo että mitä me teimme tavallisena päivänä.
  • Minä puhun suoraan kameraan ja minä olin pääroolissa.
  • Se oli tosi hyvä mulle koska minä opin jotain uutta ja se oli tosi hyvä elokuva minulle ja minun kaverille.
  • Kello 3:00 oli tosi hauska mulle koska kun minä sanoin kello kolme kaikki nauroivat ja sanoivat että mitä on klo 3:00, se on minun ruoka-aika.
  • Minä opin elokuvan aikana erilaisia asioita. Ennen tätä harjoitusta minä ajattelin että elokuvan tekeminen on tosi helppoa mutta minä tiedän että joka työssä on omat ongelmat.
  • Minä en ole tehnyt elokuvaa ennen.

kirjoittanut: mojtaba mohseni