Valmistava luokka

Valmistava luokka on luokka sellainen, jossa harjoittelet suomen kieltä. Aloitin valmistavalla luokalla elokuussa. Muutin Suomeen elokuussa ja muutin Virosta Suomeen. Kun mä muutin Suomeen minulla oli paha mieli koska mun äiti,sisko,isoäiti ja kaikki kaverit jäivät sinne. Valmistavalla luokalla opiskellaan suomen kieltä. Valmistavassa luokassa on noin 10-15 oppilasta. Olemme käyneet Ateneumissa, hevosmessuilla, balettia katsomassa, energia-areenalla katsomassa vanhojen tansseja, korkeasaaren eläintarhassa, kiasmassa, nuuksiossa ja seurasaaressa. Olemme matkustaneet retkille bussilla ja junalla.

s

Minun mielestä kivoin retki oli se kun me kävimme Seurasaaressa. Se retki oli syksyllä. Kävelimme, katsoimme vanhoja taloja ja kävimme siellä sisällä. En ole käynyt missään retkipaikassa aikaisemmin. Haluaisin mennä uudestaan Seurasaareen.

v

Opin tekemään ruokaa trangialla Nuuksiossa ja kävelemään lumikengillä ja olen oppinut uusia sanoja suomen kielellä ja liikkumaan bussilla ja junalla. On tärkeä tehdä retkiä koska opit paljon asioita. Kaikki on ollut kivaa valmistavalla luokalla, mutta retket on ollut kivointa.

 

Teksti: Liz-Beth

Mainokset