Päivämme Martinlaakson ruotsinkielisessä koulussa

Lähdimme luokkani 9A:n ja ruotsin kielen opettajamme Sofia Luodon kanssa vierailemaan Martinlaakson ruotsinkielisellä ala-asteella (Mårtensdals skola). Vietimme päivän kolmosluokkalaisten luokassa.

Päivä alkoi klo 8.00 matikantunnilla jossa autoimme ryhmissä oppilaita tehtävissään. Keskustelimme myös heidän kanssaan heidän harrastuksistaan ja mielenkiinnon kohteistaan, jotta tutustuisimme hieman. Oppilaat olivat hyvin avoimia ja rohkeita puhuessaan meille. Luokanopettaja Pia oli todella mukava ja ystävällinen meille. Puhuimme tunneilla ruotsia, sillä olihan kyseessä ruotsinkielinen koulu. Oppilaat kertoivat, että heidän äitinsä esimerkiksi puhui suomea mutta isä ruotsia, eli he olivat kaksikielisiä. En kokenut, että heidän kanssaan keskusteleminen olisi ollut vaikeaa ja keskustelu oli paljon mukavampaa kuin odotin.

Ennen ruokailuamme suunnittelimme omissa ryhmissä näytelmiä, joita tulisimme esittämään ruokailun jälkeen koulun liikuntasalissa. Omassa ryhmässäni esitimme näytelmän Törnrosa eli suomen kielellä Prinsessa Ruusunen. Muilla ryhmillä oli aiheena Punahilkka, Hannu ja Kerttu sekä Lumikki. Saimme käyttää koulun näytelmäasusteita ja ne olivat aika hauskojakin. Itse esitin hyvää haltiakummia näytelmässäni ja minulla oli mekko sekä hattu päälläni. Päivämme päättyi klo 12.00 ja saimme lähteä suoraan kotiin.

Kirjoittanut: Ronja Tanner 9a, 4.11.2016.

Kuvassa Prinsessa Ruususen hoviväki nukkuu.

hovivaki-nukkuu