Liikunta

Kilterin koulussa liikuntaa opetetaan 2 tuntia viikossa koko yläkoulun ajan. Tyttöjen ja poikien liikuntatunnit pidetään pääsääntöisesti erikseen, mutta välillä liikumme myös yhdessä. Liikuntatunneille osallistutaan aina lajiin sopivissa liikuntavarusteissa.

LIIKUNTAPAIKAT

Käytämme paljon Myyrmäen alueen lähiliikuntapaikkoja, erityisesti Myyrmäen urheilupuiston tiloja (Myyrmäki-halli, Energia-areena, MUP-stadion). 7. – luokan alussa harjoittelemme kaikkien ryhmien kanssa siirtymään omatoimisesti ja turvallisesti liikuntapaikoille. Liikuntasalin ilmoitustaululla on paperinen aikataulu ja ohjeistus tulevista liikuntatunneista.

VALINNAISUUS

7. luokan valinnaiskurssit

• Pallot hallussa
    Kurssilla syvennetään eri palloilulajitaitoja reilun pelin hengessä.
  • Sykettä!
    Kurssilla harjoitetaan kehon hallintaa ja -huoltoa tanssin ja voimistelun eri muotojen avulla.
  • Retkeily
    Retkeily-kurssilla tehdään yhden yön kestävä retki Nuuksion kansallispuistoon. Retkellä vaelletaan, leiriydytään, paistetaan ruokaa nuotiolla ja nautitaan leirielämästä.

8. ja 9. -luokan pitkät valinnaiskurssit

• Valinnaisliikunta
    Valinnainen liikunta on tarkoitettu sinulle, joka olet innokas liikkuja ja haluat oppia. Tavoitteena on harjoitella monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja ja -taitoja, saada uusia liikuntakokemuksia, toimia erilaisissa ryhmissä reilun pelin hengessä sekä kunnon ylläpito. Mahdollisuuksien mukaan tutustutaan perinteisistä koululiikuntalajeista poikkeaviin lajeihin, jotka ovat maksullisia noin 30 euroa/oppilas.
  • URHEA-valmennus
    Mahdollisuuksien mukaan jalkapalloa, koripalloa, salibandya tai jääkiekkoa aktiivisesti urheiluseurassa harrastavilla on mahdollisuus harjoitella omassa ryhmässään ammattivalmentajan johdolla kerran viikossa. Myös muiden lajien harrastajilla on mahdollisuus saada valmennusta.

LIIKUNTAKALENTERI

Aleksi käyttää viestintään google-nettikalenteria, jonka avulla oppilaat ja huoltajat voivat tarkistaa kotoa käsin tulevan liikuntaohjelman. Suosittelen käyttämään ja tallentamaan kalenterin kännykän suosikkeihin, jotta oppilaat osaisivat aina tulla oikeaan paikkaan oikein varustautuneina.
Kalenteri löytyy tästä alta ja tämän linkin takaa: POIKIEN LIIKUNTAKALENTERI