Lyhytkurssit 2017-2018

Tällä sivulla esitellään tulevan lukuvuoden (2017-2018) 7. -luokan lyhyet valinnaiskurssit.

1. AV-kurssi

Tarkoituksena on luoda oppilaalle perusvalmiudet nykyaikaisen informaatio-teknologian käyttöön. Kurssin kävijät ja käyneet toimivat koulumme AV-oppilaina.

2. Mikrot ja verkot

Kurssin aiheina ovat : tietokoneen osien valitseminen, verkkoasetukset, tietokoneen rakentaminen ja ohjelmistojen asennus, tietoturva ja ylläpito. Kurssi suoritetaan osittain iltaisin tai viikonloppuisin. Aikataulusta sovitaan osallistujien kesken.

3. Musa soimaan

Kurssilla tutustutaan musiikin eri tyyleihin. Harjoittelemme soittamaan rumpukomppeja, kitaraa, bassoa ja koskettimia. Teemme bändisoittimilla biiseihin säestyksiä ja kuuntelemme musiikkia. Kurssille voivat osallistua kaikki musiikista kiinnostuneet.

4. Opi piirtämään

Haluatko oppia piirtämään kunnolla? Tällä kurssilla opit varmasti. Opetan erilaisia piirtämisen tekniikoita, joiden avulla sinusta tulee hyvä piirtäjä. Harjoittelet kolmiulotteisuuden piirtämistä varjostamisen, perspektiivin ja eri sävyjen avulla. Saat piirtää paljon lyijykynällä, mutta opit piirtämään myös tusseilla ja hiilellä. Kaikki voivat oppia piirtämään, jos vain haluavat!

5. Muotoillaan savesta

Kurssilla muovailet ja muotoilet savesta omin käsin erilaisia esineitä kuten mm. lautasen, kulhon, taulun, kannellisen rasian, oman mukin jne. Opit savella työskentelyn perusasioita; muovailua, makkaratekniikkaa, levytekniikka ja saviväreillä maalausta sekä esineiden lasittamista. Savityöskentely on kivaa, mutta vaatii hieman kärsivällisyyttä ja paljon ideoita.

6. Persoonallisia pussukoita

Kuvioidaan ja koristellaan eri tekniikoilla kankaita tai valmistetaan kangas kierrätysmateriaaleista. Näistä kankaista ompelet itsellesi yhden tai useamman kassin, penaalin, meikkipussin, repun tai muun tarpeellisen ja persoonallisen pussukan.

7. Kevyet kesävaatteet

Tule ompelemaan itsellesi kesää vasten helppo ja nopeasti valmistuva kesäinen vaate oman kiinnostuksesi mukaan, esimerkiksi hame, sortsit tai hihaton paita. Työn ohessa opit myös käyttämään ompelukonetta paremmin ja tutustut saumuriin.

8. Tuunaa mopo ja pyörä

Kurssin aikana huolletaan liikennekäytössä olevia mopoja ja pyöriä ja puhutaan liikenneturvallisuudesta. Koneoppi tutuksi ja polttomoottorin rakenteluprojekti.

9. Leivontakurssi

Leivontakurssilla opettelet käytännön työtaitoja leipomalla erilaisia leivonnaisia. Tervetuloa leipomaan!

10. Laita etusivu uusiksi!

Oletko kiinnostunut ajankohtaisista asioista, seuraat uutisia ja maailmanmenoa? Haluatko oppia tekemään omia uutisia itseäsi kiinnostavista asioista, ihmisistä ja Kilterin tapahtumista? Kurssilla harjoitellaan haastattelutekniikoita, sisältöjen tuottamista, aineiston muokkaamista, leikkausohjelmien käyttöä, esiintymistaitoja, toimitustyötä ja julkaisua. Tavoitteena on saada tuotettua julkaisukelpoisia uutisklippejä tai – lähetyksiä.

11. Pallot hallussa

Kurssilla syvennetään eri palloilutaitoja reilun pelin hengessä.

12. Sykettä! tytöt

Kurssilla harjoitetaan monipuolisesti kehon hallintaa ja –huoltoa sekä vahvistetaan koko kehon lihaskuntoa. Kurssilla tutustutaan mm. seuraaviin asioihin: aerobic, voimistelu, telinevoimistelu, musiikkiliikunta, ilmaisuliikunta, lihaskunto, kuntosalityöskentely, venyttely ja rentoutus. Aikaisempaa kokemusta / taitoja ei tarvita, mutta sitäkin enemmän aktiivista ja iloista osallistumista. Kurssi on reipastempoinen, liikettä riittää ja syke jammaa!

13. Vesiliikunta tytöt

Vesiliikunnan kurssilla liikutaan monipuolisesti vedessä. Kurssin sisältöinä ovat mm. vesijumppa (hydrobic), vesijuoksu, vesileikit ja -pelit, helpot uimahypyt sekä erilaiset uinnin tekniikkaharjoitteet. Kurssi sopii kaikentasoisille uijille.

14. Kuntosali ja kehonhuolto

Kurssilla tutustutaan nuorelle (13-15 v.) sopivaan ja turvalliseen kuntosaliharjoitteluun käyden läpi kehon eri lihasryhmät sekä oikea suoritustekniikka. Kurssilla tutustutaan myös kehonhuoltoon tehden liikkuvuus- ja koordinaatioharjoituksia, kehitetään lihaskuntoa hyödyntäen kehon omaa painoa, venytellään sekä rentoudutaan.

15. Kaupunkiretkeily

Kiinnostaako pyöräretki vanhankaupunginkoskelle tai hiihtoreissu Petikon laavulle ja siellä kuumat kaakaot? Entä jos menisimme melomaan Vantaanjoelle tai uimaan uimastadionille? Kurssilla tutustutaan kivoihin päiväretkikohteisiin ja toteutetaan muutamia retkiä talven ja kevään aikana. Kurssille tulee hintaa 10-30€.

16. Englanti: ”Let’s talk and play in English”.

17. Voltit ja ampeerit Kurssin tavoitteena on perehtyä sähköopin perusteisiin ja oppia tunnistamaan elektroniikan peruskomponentteja. Kurssin aikana harjoitellaan tunnistamaan kodin elektroniikkaa ja rakentamaan pienimuotoisia sähkötöitä.

18. Riskien maailma

Tulivuori purkautuu Islannissa. Haitissa ja Japanissa maa järisee. Myrskyt ja tulvat lisääntyvät. Puhtaan veden saatavuus, eroosio ja aavikoituminen, sikainfluenssa pelottaa, väestö kasvaa, nälänhätä ja sodat, energiakysymykset, ilmastonmuutos… Kurssilla käydään läpi avaruuteen, luonnon ja ihmiskunnan omaan toimintaan liittyviä uhkia ja mahdollisuuksia.

19. Vesiekosysteemi

Käytännön kokeellista biologiaa • mikroskoopin käyttöä ja näytteiden valmistusta • erilaisten eläinten ja elinten avaamista ja rakenteeseen tutustumista • erilaisten kasvutekijöiden tutkiminen (kasvien kasvatus) • pienet retket lähiympäristöön • tutustuminen esim. Eläinmuseoon, Heurekaan, Talvipuutarhaan, Korkeasaareen • Ryhmän ideat ja toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.

20. Nuisku – kurssi (nuorten ihmissuhdetaidot)

Kurssilla opiskellaan ihmissuhdetaitoja nuoren näkökulmasta. Painopiste on vuorovaikutustaitojen harjoittelemisessa. Kurssilla vahvistetaan puhumiseen ja kuuntelemiseen sekä ristiriitojen ratkaisemiseen liittyviä taitoja. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. ihmissuhteet, minä – viestien lähettäminen, kuunteleminen ja kuuntelemalla auttaminen, itsensä arvostaminen sekä tunteiden ymmärtäminen. Kurssi voidaan suorittaa osittain iltaisin tai viikonloppuisin. Aikataulusta sovitaan osallistujien kesken.

21. Ilmaisutaito

Oletko valmis laittamaan itsesi likoon ja heittäytymään uuteen rooliin? Kurssilla tehdään ilmaisutaitoharjoituksia, kokeillaan improvisaatiota ja näytelmän tekemistä sekä harjoitellaan rooliin eläytymistä. Sinulla ei tarvitse olla mitään kokemusta näyttelemisestä, kunhan olet liikkeellä ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin. Asenne on se, mikä ratkaisee! Ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Voit löytää itsestäsi aivan uusia puolia.

Mainokset